Wijkraad tegen nieuwe invalsweg A2 en tunnel Josephlaan

alt
 

Noordwest de dupe van groteske plannen gemeente 
 

 De plannen van de gemeente rond het ALU (Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht) en de Pakketmaatregel Utrecht West hebben grote gevolgen voor onze wijk. De wijkraad maakt zich daar ernstige zorgen over en vooral over de aanleg van nieuwe invalsweg van de A2 welke dan direct Noordwest binnenkomt.  
De wijkraad heeft daarop actie ondernomen. Allereerst zijn er een aantal standpunten geformuleerd welk als zienswijze bij B&W zijn ingediend. Vervolgens heeft de wijkraad  bewoners gemobiliseerd. Dit mede daar we de gemeente verwijten dit onvolledig te hebben gedaan. Veel bewoners zijn hierop in actie gekomen en hebben de mogelijkheid aangegrepen een zienswijze in te dienen. Vooral vanuit de omgeving van het Julianapark (actiegroepelinkwijk en de duyfhuysbuurt, www.duyfhuysbuurt.nl , is veel gereageerd. Ook vanuit Ondiep en Pijlsweerd zijn echter veel reacties gekomen.

Raadsinformatieavond uitgesteld
Op 14 mei zou de volgende raadsinformatieavond over dit onderwerp zijn.  Deze informatieavond is door omstandigheden uitgesteld. De reden hiervoor is dat het college de planning voor de behandeling heeft uitgesteld. Er zal een externe toets op het ALU worden uitgevoerd, waardoor de oorspronkelijke planning niet meer haalbaar is. Zie ook : http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=302867

 
 Lees hier meer over standpunten van de wijkraad. Het officiele advies aan het college is hier te lezen. 
Voor meer informatie van de plannen van de gemeente ook:
www.utrechtselucht.nl