Leefbaarheidsbudget

Ook wij vinden het belangrijk dat u als inwoner of ondernemer van Utrecht dingen doet om de kwaliteit van uw wijk te verbeteren. Door bijvoorbeeld samen met uw buren de straat op te fleuren of een leuk buurtfeest te organiseren. U kunt ook een actie voor verkeersveiligheid organiseren.

U kunt dit allemaal zelf doen en regelen.Het leefbaarheidsbudget is bedoeld om snel in te kunnen spelen op plannen en idee├źn in de wijk. Bij veel aanvragen beslist de wijkmanager van het wijkbureau over het toekennen van het budget. Het leefbaarheidsbudget is dus een budget dat beschikbaar is voor Noordwest. 
 
 
De gemeente Utrecht stimuleert deze initiatieven en heeft zelfs het budget hiervoor verhoogt. In veel gevallen helpt en ondersteunt de gemeente u met het leefbaarheidsbudget maar u kunt hier ook al het een en ander te lezen of aan te vragen. Uw plan of idee moet wel ten goede komen aan uw wijk, buurt of straat. Bovendien is het belangrijk dat andere buurtbewoners en ondernemers achter de plannen staan. En uw initiatief moet openbaar toegankelijk zijn of aan een grotere groep ten goede komen, zoals aan heel de straat.
 
Dus heeft u een idee? Doe er iets mee! En doe een beroep op het leefbaarheidsbudget.
 
Hulp of ondersteuning uit het leefbaarheidsbudget kunt u schriftelijk indienen bij uw wijkbureau. Ga gerust eens langs. Of bel uw wijkbureau op 030 – 286 00 00. Men helpt u graag met informatie en de aanvraag. U kunt uw aanvraag ook doen via het digitale formulier. Zie ook: Leefbaarheidsbudget.