• Dit event is voorbij.

Buurtoverleg: Raad in de Wijk; Toekomst Pijlsweerd Oost

7 december 2016 @ 18:30 - 22:00

Het doel van de bijeenkomst op 7 december is om met de gemeenteraadsleden in gesprek te gaan over de toekomst van Pijlsweerd Oost, zoals verwoord in de Wijkraadpleging 2015.

Wijkraad Noordwest bracht eind 2015 deze raadpleging uit. Deze bestond uit de uitkomsten van het bewonersatelier en van de gehouden enquête. Uit de enquête kwam een hoge betrokkenheid van de bewoners naar voren. 62% gaf aan graag te willen meedenken over de toekomst.

Het programma ziet er als volgt uit:

• Om 18.30 uur begint voor iedereen, bewoners, werkgroep verkeer en leden van de gemeenteraad en van de wijkraad, een wandeling door het gebied. Daar zal op diverse punten uitleg worden gegeven van de problematiek en kansen om dit te verbeteren.
  • Om 20.00 uur gaat de bijeenkomst verder in de HKU met een korte presentatie van de Wijkraadpleging en van de Ontwikkelingskoers. Daarna in 3 groepen uiteen over Verkeer, Woningprogramma (voor wie wordt er gebouwd) en Groen&Water.
  • Rond 21.30  uur is de plenaire afsluiting waarbij gevraagd  wordt wat de gemeenteraadsleden meenemen. Dat betreft onder meer de financiering. Nu is alleen voor  het eerste deel van de Oudenoord (van Monicabrug tot Kaatstraat) een bescheiden bedrag gereserveerd.

·         Borrel ter afsluiting

Vrij inloop maar aanmelden kan via noordwest@utrecht.nl of 030-286 0000. Dan kunnen we enigszins een inschatting maken van de opkomst.

Document van de gemeente: OntwikkelKoers Oudenoord / Nijenoord

Wijkraadpleging 2015:

Meer achtergrond informatie:

De Wijkraadpleging werd aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders. Het college antwoordde de wijkraad daarop in juli 2016. Aangegeven werd dat de uitkomsten van de raadpleging mooi aansluiten op de eveneens in juli door het college vastgestelde Ontwikkelingskoers Oudenoord/Nijenoord.

Deze koers gaat echter uitsluitend in op deze verkeersader zelf. Niet over de zijstraten en aanliggende woonbuurtjes. De wijkraadpleging Pijlsweerd Oost (en een deel van Ondiep vanwege de Nijenoord) doet dat nadrukkelijk wel. Natuurlijk is ook in de Wijkraadpleging de Oudenoord/Nijenoord van groot belang maar wil dat breder zien, een visie op Pijlsweerd Oost tot 2025. Van zuid naar noord het gebied tussen de Weerdsingel en de Omloop/Ahornstraat, en van west naar oost de Kerkweg/Kruisweg tot aan de Vecht.

Wat betekenen de huidige verkeersstromen/files ook op de straten in de directe omgeving van de Oudenoord/Nijenoord? Dat moet beter, gezonder en zonder gevaar voor lijf en leden! Hoe zit dat met het schaarse groen, kan dat niet meer en beter? Kan het water van Singel en Vecht beter benut worden? Voor wie wordt er gebouwd? Graag gevarieerd voor diverse doelgroepen. Van belang voor het samen leven in de buurt. Van enge naar veilige viaducten. Wat betekent het als er 1200 tot 1500 woningen bijkomen?  Kortom, het gaat om problemen van nu en het voorkomen van nieuwe. De wijkraadpleging geeft ideeën en wensen aan die deels op korte termijn en  andere die op wat langere termijn kunnen worden gerealiseerd. Daarop willen de bewoners concrete antwoorden van ‘de politiek’.

De wijkraad wil daarom graag met de gemeenteraad in gesprek over het verschil en de overeenkomsten van de raadpleging en de koers. Daartoe deed zij via  Gadiza Bouazani, contact gemeenteraadslid voor Noordwest, een verzoek aan de raad.  Daaruit kwam een positief antwoord en het gesprek vindt dus plaats op 7 december. Het programma is voorbereid door Johan Klein van het wijkbureau in nauwe samenwerking met de kerngroep wijkraadpleging 2015. Andrea Berghuizen (wijkregisseur Binnenstad) zal de bijeenkomst voorzitten.

Datum:
7 december 2016
Tijd:
Evenement Categorie:

Wijkbureau Noordwest
Telefoon:
noordwest@utrecht.nl
Website:
www.utrecht.nl/noordwest

HKU (Hogeschool van Kunsten Utrecht)
Oudenoord 700
Utrecht, Utrecht Nederland