Home > Nieuwsberichten > Springertuin Zuilen

De Springertuin Zuilen, de voormalige ‘tuin van Daelwijck’ ligt in Noordwest Utrecht aan de burgemeester Norbruislaan. De Stichting Zuilen en Vecht beheert de Springertuin en verwacht deze in 2008 in bezit te krijgen. Het doel is om de Springertuin weer geheel in oude staat te herstellen, inclusief de grote moestuin, die nu helemaal verdwenen is. Zuilen en Vecht doet dit samen met vrijwilligers en donateurs. Om de donateurs en de vrijwilligers iets terug te geven, verbouwt Zuilen en Vecht, in samenwerking met Slot Zuylen nu al groente in de moestuin van Slot Zuylen. Uiteindelijk moet de Springertuin zelf de bron voor mooie, gezonde en onbespoten groente en fruit worden. Voor de wijk en door de wijk.

Tot voor kort was de Springertuin een losse verzameling groengebiedjes. Deels een particuliere tuin en voor het grootste deel het park rondom Hotel het Vechtse Park, het voormalige gemeentehuis van Zuilen. De Stichting Zuilen en Vecht heeft ontdekt dat dit groene stukje in Zuilen feitelijk één geheel vormde en dat het een tuin is geweest van de hand van Leonard Springer, de nestor van de Nederlandse tuinarchitectuur.

Stichting Zuilen en Vecht is opgericht in 2000. Doel was de Tuin van Daelwijck, één van de weinige stukjes groen in de wijk, voor de bewoners te behouden. Met de noodzakelijke verbeteringen in de wijk, zoals hoogwaardige woningbouw en het terugbrengen van diversiteit, dreigde echter ook dit kleine park bij het voormalige gemeentehuis plaats te moeten maken voor woningen.

Meer informatie op de website van Stichting Zuilen en Vecht