Home > Nieuwsberichten > Sportclubs zetten zich in voor Vogelaarwijken

In de Utrechtse Galgenwaard opende minister Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratieafgelopen week het congres ‘Scoren in de Wijk’.

FC Utrecht, FC Twente, NAC Breda, Vitesse en NEC tekenen tijdens het congres een intentieverklaring met de minister. De voetbalclubs gaan haar helpen in de zogeheten Vogelaarwijken, zoals Kanaleneiland, Overvecht, Zuilen en Ondiep.

Ook de utrechts ijshockeyers ondersteunen minister Vogelaar met haar plannen.

De clubs kunnen in de wijken onder andere bijdragen aan de opvoeding van kinderen en het stimuleren van sport in de wijk. Woningcorporaties en de gemeenten waarin de veertig wijken zich bevinden, scharen zich ook in overeenkomst. Zij zullen zich inzetten voor zaken als huiswerkbegeleiding en stages.

De sportclubs zijn overigens ook altijd op zoek naar vrijwilligers.

De ijshockeyers zijn dringend op zoek naar vrijwilligers voor het net begonnen nieuwe seizoen.

Bench-officials, D.J.’s en kassamedewerkers zijn van harte welkom. In het geval dat deze functies u niet aanspreken en u toch iets wilt betekenen voor onze plaatselijke ijshockeytrots in het nieuwe seizoen reageer dan in ieder geval via het volgende Emailadres. Na vermelding van uw telefoonnummer nemen zij direct contact met u op. De activiteiten vinden plaats op de Vechtsebanen.

Ook FC Utrecht drijft voor een belangrijk deel op enthousiaste vrijwilligers en is met spoed op zoek naar Stewards m/v

Deze functie is vacant voor vrijwilligers die op onze thuiswedstrijden en eventueel uitwedstrijden actief willen zijn als steward.
Klik hier voor meer informatie.De werkzaamheden bij zowel thuis- als uitwedstrijden bestaan onder meer uit:
– Ontvangen van de bezoekers en controle toegangsbewijzen
– Fouilleren van onze bezoekers
– Het verwijzen van de bezoekers naar hun plaatsen
– Het bieden van service aan onze bezoekersKortom op deze wijze een bijdrage leveren aan een gastvrij, sfeervol en veilig stadion.Een justitieel antecedentenonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
Als steward wordt u met een vrijwilligersvergoeding beloond.Het profiel
U bent enthousiast, servicegericht en kan onder moeilijke omstandigheden goed met mensen omgaan. Minimum leeftijd 18 jaar

Is uw interesse in bovenstaande functie gewekt? Zend dan zo spoedig mogelijk (bij voorkeur per e-mail) uw reactie naar m.spronk@fcutrecht.nl