Referendum ALU heet nu Utrechtanders

Utrechtanders is de nieuwe naam van de website die voorheen Referendum ALU heette. Dit omdat er bij de betrokken actiegroepen behoefte was aan verbreding van het thema luchtkwaliteit. Deze website gaat vanaf nu ook over andere thema‚Äôs die de leefomgeving betreffen: luchtkwaliteit, geluid, Openbaar Vervoer, Kracht van Utrecht, groei van de stad, Stationsgebied, Spoorlaan enz. 

Daarnaast is er uitgebreid informatie te vinden over de komende verkiezingen. Bewoners kunnen de standpunten van de verschillende politieke partijen m.b.t. diverse milieuthema’s hier lezen en op basis daarvan bepalen waarop ze stemmen. 

Het samenwerkingsverband van de diverse bewonersgroepen in de stad Utrecht heeft uiteindelijk tot doel het thema luchtkwaliteit, mede in het licht van de komende verkiezingen op 3 maart 2010, hoger op de politieke agenda te krijgen en de luchtkwaliteit zodoende te verbeteren. Vanuit Noordwest wordt deelgenomen vanuit de actiegroep die zich verzet tegen de aanleg van de Spoorlaan waaronder de wijkraad. Meer over de Spoorlaan weten? Kijk hier.