Ondiep uitgefeest

Klein verslag van een bezoek.
Zaterdag 26 september was er weer een ‘feest’ in Ondiep op de Plantage. Om een uur of twee gingen mijn partner en ik kijken of er nog wat leuks was te beleven en of er nog nieuwe interessante informatie over de wijk Ondiep was te vinden. De eerste aanblik was een halflege Plantage waar voornamelijk ouders en kinderen rondliepen, en een hoop harde muziek. Een ritje op de Segway trok onze aandacht. Het viel nog best tegen om jezelf hierop in evenwicht te houden.  Gelukkig was er een vriendelijke begeleider die je goed instrueerde en zorgde dat je niet kon vallen. Zou dit in de toekomst een veelgebruikt vervoermiddel gaan worden? De tijd zal het leren. Toen op zoek naar iets te eten. 

Rond die tijd in de middag als je op zo’n evenement rondloopt is het altijd wel lekker als je ergens een snack of een broodje kan halen. Helaas was er niets van dien aard aanwezig. Je kon koffie krijgen of een ijsje, maar meer ook niet. Toen ik hierover navraag deed bij een van de medewerkers werd ik verwezen naar Restaurant Marios waar we ook een broodje zouden kunnen eten. Dat vind ik toch totaal iets anders; een broodje of een snack halen bij een kraam op het plein of gaan zitten bij een restaurant. Minpuntje voor de organisatie. Ook nog even rondgekeken bij de Wii Games, maar helaas was hier niets te doen. De schermen stonden uit. Technische problemen of te weinig interesse?

Inmiddels enigszins kriegelig door het gebrek aan de mogelijkheid om een broodje te halen en de overmatig harde muziek waardoor je elkaar nauwelijks kon verstaan gingen we nog even kijken bij de Mitros kraam. Daar lazen we dat het nog even duurt voordat onze wijk, Fruitbuurt Noord, aan de beurt is voor de sloop/nieuwbouw. En wat er in de wijk al gefluisterd werd lijkt toch de waarheid te worden: door de renovatie dit voorjaar aan het houtwerk zegt Mitros nu dat de huizen er nog wel even tegen kunnen. Het project wordt wel voor 2011 opgestart. En dat terwijl we al ruim 8 jaar weten dat het er aan zit te komen. Je leeft er toch naartoe, en omdat je de urgentie en de verhuispremie broodnodig hebt kun je niet eerder verhuizen. We zitten hier dus voorlopig nog wel even. Bedankt, Mitros! Als laatste nog even een Ondiep-mok gescoord en dan maar weer naar huis.

Maar eerst nog even langs de bakker voor een broodje…..