Noordse Park

De gemeente Utrecht heeft haar parken grondig opgekapt en nu is het Noordse Park als laatste aan de beurt. De gemeente heeft haar eigen adviseurs openbare inrichting maar de bewonerscommissie Noordsepark e.o. wilde graag zelf een architect aanstellen en daarom is Mariken van Nimwegen door hen gevraagd. Ze vertaalde hun wensen naar een voorlopig ontwerp. In het boekje Noordse Park, goed bekeken vertelt Mariken hoe het ontwerp tot stand gekomen is.

Het doel van de herinrichting niet om het Noordse Park “in zijn oude glorie te herstellen” Het probleem is  dat er sinds de aanleg in de jaren ‘50 weinig meer aan het park gedaan is. De bedoeling is van het park weer een verblijfsruimte te maken. Met ook plaats voor honden.

Meer informatie:

Burgerinitiatief is gestart!

 

Burgerinitiatief Herinrichting Noordse Park e.o.is op 3 april 2008 aangeboden.

830 volwassenen en 273 kinderen uit de buurt van het Noordse Park zetten hun handtekening voor de herinrichting van het Noordse Park. Burgemeester Aleid Wolfssen nam de handtekeningen in ontvangst van Hans Bosman, voorzitter van de Bewonerscommissie Noordse Park.

Yorick Starke uit de Schouwweteringstraat overhandigde de handtekeningen van de kinderen uit de omgeving. Toen de Burgermeester vroeg of het de handtekeningen van alle kinderen waren antwoordde hij vol overtuiging "Zowat"; dit initiatief wordt dan ook bijna door de hele buurt gesteund. Het is nu aan de Gemeenteraad van Utrecht om de gevraagde 5,2 miljoen euro vrij te maken, zodat ook werkelijk aan de herinrichting begonnen kan worden.