Home > Nieuwsberichten > Nieuwbouw Geuzenwijk in de verkoop
_epf28514082.jpg - 492.34 Kb

Nieuwbouwproject Geuzenveste: verkoop en verhuur:

Als onderdeel van het wijkvernieuwingsproject begon Mitros projectontwikkeling in 2008 in de Geuzenwijk met het project Geuzenveste. Het gaat om het gebied tussen de Van Hoornekade, Blois van Treslongstraat, J.S. de Rijkstraat en Marnixlaan.

_epf28514082.jpg - 492.34 Kb                  cid_69818371214052009-11cf.jpg - 39.14 Kb
hoe het nu is…………………………………………                                hoe het worden moet………………..

De naam Geuzenveste zegt alles over de historie én het karakter van de nieuwbouw: de charme van het verleden wordt er gecombineerd met frisse architectuur, moderne woningen en hedendaagse voorzieningen. Archeologisch onderzoek op de plaats waar Mitros 18 eengezinswoningen, 124 appartementen, 19 maisonnettes in verkoop brengt en daarnaast 46 huurwoningen realiseert, leverde interessante vondsten op. Behalve resten uit het Romeinse verleden blijken er de overblijfselen van de ommuurde tuin van het Karthuizer Klooster verborgen te liggen. Dit klooster droeg de naam ‘Nieuw Licht’ en bestond van 1392 tot 1580. De pandhof, zoals de ommuurde tuin werd genoemd, diende niet alleen als kruidentuin, maar was vooral een plaats van ontmoeting, rust en meditatie.

Kijk voor meer informatie op www.geuzenveste.nl

Meer weten over Geuzenwijk en haar geschiedenis?  Kijk dan op:  www.geuzenwijk.nl  of www.betonbloem.nl

Prachtige foto’s van Geuzenwijk te vinden op de website van: Esther Penaerts