Muinck Keizerbrug in ‘groen jasje’

Op het moment wordt de laatste hand gelegd aan de Muinck Keizerbrug. De renovatie is klaar en sinds vorige week is men druk bezig de brug een groene uitstraling te geven.

Zowel aan Zuilense als Overvechtse zijde heeft men tot aan de eigenlijke brug de stroken tussen de fietspaden en rijbaan, en het eerste gedeelte van de middenberm ontdaan van stenen en asfalt. De zo ontstane geulen zijn nog wat dieper uitgegraven en vervolgens gevuld met grond. In de middenberm wordt gras gezaaid en langs de fietspaden is men bezig lavendel te poten. Waar lavendel gezet wordt, is de grond eerst afgedekt met ‘anti-onkruiddoek’ om het onkruid te weren. Dit doek, een variant op het bekende worteldoek, wordt door UV-straling afgebroken.

De bedoeling is dat binnen enkele jaren een mooie dikke deken van lavendel ontstaat en het doek tegen onkruid verdwenen is. Het enige wat de dikke deken van lavendel in de weg kan staan is het zout wat gebruikt wordt voor gladheidsbestrijding. Als lavendel teveel aan  zout wordt blootgesteld gaat het dood. De gemeente is hiervan op de hoogte.