Minister Van der Laan in debat met bewoners in Zuilen Oost

Minister Van der Laan in debat met bewoners in Zuilen Oost

 

Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie bezoekt op maandag 14 december de Utrechtse krachtwijk Zuilen Oost. Voor de aanpak van Utrechtse krachtwijken hebben de minister, gemeente en corporaties geld beschikbaar gesteld. Tijdens het bezoek laten bewoners en professionals zien wat er tot nu toe gedaan is. Aan het eind van het bezoek gaat de minister in debat met Zuilenaren over hun wijk. Wethouders Rinda den Besten en Harrie Bosch en Karin Verdooren, directeur van woningcorporatie Mitros, zijn ook bij het bezoek aanwezig.

De minister is van 14.00 uur tot 19.30 uur in de wijk. Het bezoek start in basisschool de Cirkel waar de minister praat met leerlingen, ouders en de drie directeuren van de Brede School in Zuilen. Daarna volgt een bustour langs fysieke projecten en is er aandacht voor de inbreng van bewoners op dit gebied. Op het Bernhardplein krijgen de minister en wethouder Harrie Bosch het advies voor de herinrichting van het Bernhardplein overhandigd. 

Uiteraard is er ook tijd ingeruimd voor het onderwerp veiligheid. De minister gaat hierover in gesprek met professionals en bewoners in de Jongerenhuiskamer Geuzenwijk. Vanuit hier gaat de minister naar het Museum van Zuilen waar een aantal bewonersinitiatieven zoals het welkomstcomité Geuzenwijk en Stichting Jong Leven zich presenteert. Een debat met bewoners, ondernemers en professionals sluit het programma af. 

Het bezoek van de minister maakt onderdeel uit van de ‘Aanpak Krachtwijken’. Bij deze aanpak zetten de gemeente Utrecht en woningcorporatie Mitros zich samen met bewoners en wijkorganisaties in om Zuilen Oost om te buigen van aandachtsgebied naar krachtwijk: een vitale omgeving waar het prettig wonen, werken en leven is en waar de mensen betrokken zijn bij de samenleving.

Programma:

14.00 – 14.50 uur    Gesprek op basisschool De Cirkel met leerlingen, de drie directeuren Brede School en ouders  

14.55 – 15.05 uur    Overhandiging advies bewoners voor herinrichting Bernhardplein aan de minister en wethouder Bosch

15.05 – 16.00 uur    Bustour langs fysieke projecten

16.00 – 17.15 uur    Minister in gesprek over veiligheid met bewoners en professionals in Jongerenhuiskamer Geuzenwijk

17.15 – 18.00 uur    Bewoners presenteren hun initiatieven voor de wijk in het Museum van Zuilen

18:00 – 18:15 uur    Popkoor Zuilen.

18:15 – 19.30 uur    Minister in debat met bewoners