Geuzenwijk

Mitros is van plan om aan de rand van Geuzenwijk nieuwe woningen te bouwen. Er worden ongeveer 229 nieuwe woningen gebouwd op dezelfde plek waar eerst 227 woningen stonden. De plannen maken deel uit van het programma ‘Utrecht Vernieuwt’ en het Wijkontwikkelingsplan Zuilen’. 

Marnixlaan en omgeving (fase 1: Buitenring)
Het project bestaat uit twee fases. Het plan betreft de eerste fase van de aanpak van het project Kop Geuzenwijk.
 Zie verder Geuzenveste.

De oorspronkelijke bebouwing van de Marnixlaan en omgeving bestaat voornamelijk uit boven- en benedenwoningen. Deze ‘gestapelde bouw’ wordt als eerste gesloopt. De even nummers aan de Koppestokstraat horen ook bij fase 1, omdat dit blok vastzit aan de gestapelde bouw. De plannen voor de tweede fase worden later besproken. 

Wat wordt er gebouwd?
Het plan is dat er 43 eengezinswoningen en 186 appartementen en maisonnettes gebouwd worden. Hiervan zijn er 158 koop- en 71 huurwoningen. Op de begane grond aan de Marnixlaan en Van Hoornekade kunnen eventueel ook bedrijfjes komen. Met name de appartementen aan de Marnixlaan en de Blois van Treslongstraat worden verkocht. 
 

Wanneer?
De woningen worden gebouwd nadat alle woningen zijn gesloopt. De sloop is 1 februari 2008 begonnen.

 Voor wie te huur?
Niet alle woningen zullen voor iedereen te huur zijn. Bewoners van te slopen woningen krijgen urgentie waarmee zij met voorrang op het aanbod kunnen reageren.

 Status:plan definitief

  • Start:1 februari 2008
  • Gereed:najaar 2010
  • Aantal huurwoningen:71
  • Aantal koopwoningen: 158