Fontein in Zuilen

Vrijdag 18 april wordt er in park De Watertoren in Overvecht een fontein geopend door Rinda den Besten. De fontein werd eind 2006 aangevraagd bij de gemeente. Deze aanvraag werd positief ontvangen en behandeld als een Recht van Initiatief.

Dan rijst, niet voor de eerste keer, de vraag: hoe zit het toch met de fontein in Zuilen.
 
Eind 2005 had het college van burgemeester en wethouders al ingestemd met het definitief ontwerp voor het kunstwerk op het Plein van Berlage. Het ontwerp van de kunstenaar Gerhard Metz (voor een bedrag van 550.000,00 Euro) was ruim een jaar hiervoor al door de bewoners gekozen. Dat betekent dat dit hele gedoe om de fontein van Zuilen al ruim vier jaar duurt! E.e.a. is ook te lezen in een vorig bericht over deze kwestie.
Dan hebben ze het in Overvecht heel wat sneller voor elkaar. Maar ja, misschien is dat geen kunstwerk.

 

Dat het kunstwerk aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen, daar is best begrip voor, maar er lijken anno 2008 nog altijd geen werkzaamheden plaats te vinden. Het kunstwerk ligt er ‘klaar’ bij; er ontbreekt geen enkel element.
Worden er in die werkplaats buiten Utrecht allemaal nieuwe elementen gemaakt die wel voldoen of heeft de aannemer er de brui aan gegeven? Is de grasmat nog niet in orde; hij ligt er inderdaad nogal dunnetjes bij. Wil men wachten tot Mitros klaar is met het onderhoud aan Sweser Engh? Of heeft men bedacht dat er gewacht moet worden tot het Bernhard Plein aangepakt is, zodat ze tegelijkertijd geopend kunnen worden om de feestvreugde te verhogen!

Het lijkt er op dat het ook geen Oranjebitter wordt. Misschien dan toch, zoals iemand suggereerde in een reactie op het eerdere bericht over de fontein, Champagne?