Feestelijke opening speeltoestellen Plesmanlaan

 altOp 15 oktober na schooltijd vond in de stralende zon de feestelijke opening  plaats van de nieuwe speeltoestellen aan de Plesmanlaan op het terrein van het voormalige gebouw de Overloop. Al enkele jaren lag het terrein er niet erg aantrekkelijk bij mede doordat de gemeente het op zeer onelegante wijze had dicht laten straten. De schandalig hoge prijs die hiervoor betaald is, werd gefinancierd vanuit het leefbaarheidsbudget, ondanks dat de Wijkraad hiervoor een negatief advies had altafgegeven.

Gelukkig is het toch nog goedgekomen met deze plek. Een aantal kinderen van basisschool de Piramide waren het zat en hadden bij de gemeente een aanvraag ingediend om speeltoestellen te plaatsen. Na schooltijd kwamen de kinderen in groten getale naar het naast de school liggende speelplein om de feestelijke opening bij te wonen. De speeltoestellen waren met lint omwikkeld. Na een korte toespraak van Monique Theijsmeijer, Wijkmanager Zuilen namens het Wijkservicecentrum Noordwest en Henk Beukers, voorzitter van de Wijkraad mochten de linten, door een aantal kinderen die het initiatief genomen hadden en ook de speeltoestellen uitgekozen hadden, worden doorgeknipt. Daarna werden ballonnen in allerlei kleuren losgelaten en konden de toestellen uitgeprobeerd worden. Ook het voetbalterrein werd direct uitgeprobeerd met de nieuwe ballen.  Anderen namen een kop warme chocolade melk met een speculaasje of spekje.

altWat nog vermeld moet worden, is dat de gemeente in de toekomst mogelijk andere plannen heeft met deze locatie, namelijk woningbouw. De Wijkraad subgroep Zuilen is hier geen voorstander van omdat de openbare speelruimte in dit deel van de wijk flink onder de maat is. Zeker omdat basisschool de Piramide het hele schoolplein heeft moeten omheinen tegen vandalisme waardoor het niet meer toegankelijk is om te spelen na schooltijd. Er is dan ook de stille hoop dat het speelterrein zo goed gaat bevallen dat tegen de tijd dat de gemeente met concrete plannen komt er veel weerstand zal zijn en de gemeente zich gaat houden aan de Jantje Beton norm.
 
De plannen over het Johan Cruijff Court op het terrein van de huidige gymzaal en de nieuwbouw van de multifunctionele gymzaal lopen echter wat vertragingen op. Ook in 2010 hoeven we deze nog niet te verwachten maar de buurt is toegezegd dat ze er allebei nog wel komen.

Foto’s Freerk Sleeboom

 

zie ook:

kinderen Piramide willen spelen op terrein Overloop

verslag bewonersavond omgeving piramideschool Zuilen