Home > Nieuwsberichten > Dress for Success aan Muinck Keizerlaan
Het is u vast al opgevallen, dat in een van de tot voor kort nog leeg staande ruimtes aan de Muinck Keizerlaan in Zuilen een kledingwinkel is verschenen.  De winkel is geen gewone kledingzaak, maar een vestiging van Dress for Success. Het idee om een vestiging in Utrecht te starten is afkomstig van stichting Gids, een reïntegratiebureau.Op dinsdag 16 december 2008 zal de winkel officieel geopend worden door Marka Spit, wethouder van o.a. Sociale Zaken.
Sinds half september is Ans van Hasselt, coördinator van de nieuwe vestiging in Utrecht, samen met een enthousiast team van 7 vrijwilligers het pand aan het opknappen en inrichten. De buitenkant heeft een frisse kleur gekregen en binnen is een gezellig aangeklede winkel ontstaan. Men treft er al een aardige collectie kleding, schoenen, sieraden en zelfs lingerie aan, waarvoor men nu al terecht kan. Er is tijd voor een kopje koffie of thee, advies of gewoon een praatje, waardoor men zich al snel op z’n gemak voelt. De winkel heeft een regionale functie, maar voor de buurt is het ook een aanwinst. Het winkelstripje aan de Muinck Keizerlaan heeft een flinke oppepper gekregen.

Dress for Success is opgezet voor mannen en vrouwen die gaan solliciteren naar een betaalde baan en tot dan toe van een uitkering of minimum inkomen hebben moeten rond komen. Omdat een uitkering geen vetpot is en het meeste geld op gaat aan eerste levensbehoeften, heeft men niet veel meer over om representatieve kleding te kopen voor een sollicitatiegesprek. Bij Dress for Success kan men bij het laten zien van een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, geheel gratis, een geschikte outfit uitzoeken. Heeft men een baan gekregen, dan mag men op vertoon van een aanstellingsbrief o.i.d. nog een tweede stel kleding kiezen.

Dress for Success geeft mensen een kans goed voor de dag te komen tijdens een sollicitatiegesprek, onder het motto: ‘Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk’.

Ans vertelt: We zitten op dit moment in de aanloopfase. De kleding die wij nu in de winkel hebben is gedoneerd door particulieren. Als mensen representatieve kleding, schoenen, accessoires e.d. over hebben, dat mag in allerlei stijlen zijn, dan houden wij ons van harte aanbevolen. Wij gaan ook actief op zoek naar fondsen, donateurs en sponsors. Helaas zijn dit soort zaken nog niet landelijk geregeld vanuit de Stichting Dress for Success.
Ook bestaat de wens iemand uit nodigen, die ons tips kan geven op het gebied van styling van kleding e.d. om een nog beter advies te kunnen geven aan onze klanten. We hebben al iemand op het oog maar de financiën ontbreken op dit moment.

Het idee van Dress for Succes komt oorspronkelijk uit Amerika. In 2001 werd het eerste Nederlandse project gestart door stichting Mara, in een wijkcentrum in Rotterdam.. Al snel daarna werd de eerste echte kledingwinkel van Dress for Success geopend. Sindsdien zijn er in verschillende plaatsen in Nederland winkels verschenen volgens dit concept.

De winkel aan de Muinck Keizerlaan 34 te Utrecht, is geopend op:

Dinsdag van 9.00 uur tot 12.00 uur
Donderdag van 13.00 uur tot 17.00 uur