Braderie: wie was er nie

Braderie Amsterdamse straatweg: kleurrijk, muzikaal en gevarieerd
Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse braderie aan de Amsterdamsestraatweg weer gehouden. Het was een drukte van belang met kramen, muziek, eten, drinken, kleding en vertier.
 
Op vrijdagnacht moest de Amsterdamsestraatweg ontdaan zijn van auto’s en andere obstakels. Dit was kennelijk gelukt. Vanaf de rotonde bij de Catherijnesingel tot aan de Marnixlaan stond een bonte stoet aan kramen met allerlei verkoopwaar. Tegenover de cafetaria bij de bushalte Watertoren stonden twee zangers de boel muzikaal op te fleuren. Dat dit gewaardeerd werd, was duidelijk. Een opstopping van mensen die graag een noot meezongen en de friettent puilde uit. Even verderop bood de “Vollendammer viskraam” een pond paling aan voor een tientje. Een koopje zo bleek. Het was er permanent druk.
 
Tussen het Oppenheimplein en de Marnixlaan speelde een orkestje leuke deuntjes. Een man of 8 speelde Nederlandse en Engelstalige hits. Bakkerij Neplenbroek verkocht Utrechtse spoorbielzen voor een euro en deed goede zaken. Een springkussen zorgde voor afleiding voor de allerkleinsten.
 
Al met al was het de gehele dag gezellig druk en zorgde deze braderie er weer voor dat Amsterdamsestraatweg even het bezit was van winkelend publiek en marktkoopmannen. Volgend jaar weer!Er  is een zeer actieve ondernemersvereniging die de straat, als èèn van de langste van Nederland, wil zorgen dat de diversiteit, leebarheid en bereikbaarheid gewaarborgt blijft. Deze organiseren o.a. de braderie om de Amsterdamsestraatweg aantrekkelijk te houden en op de kaart te zetten. Wat ons betreft is dat middels deze braderie gelukt.