Bewoners Duyfhuysbuurt actief met opvrolijken omgeving

In het voorjaar van 2009 is door de bewonersgroep Duyfhuysbuurt een aanvraag ingediend voor de realisatie van een aantal geveltuinen. Inmiddels heeft de gemeente groen licht gegeven voor de eerste 50 geveltuinen. Deze kunnen bij de benedenwoningen in de Duyfhuysbuurt worden aangelegd. Voor u als bewoner zijn er geen kosten aan verbonden. Zelfs de planten krijgt u erbij. Voorwaarde is wel dat u uw eigen tuin onderhoudt. 

Het principe
Een geveltuin is een smal tuintje die tegen de gevel van het huis wordt aangelegd, bij huizen zonder voortuin. Om de tuin aan te leggen wordt door de gemeente tegels verwijderd, een stootrand aangelegd en de tuin opgevuld met nieuwe tuinaarde. Ook kunt u planten uitkiezen. Met de aanleg van de geveltuinen wordt de buurt een stuk groener!

 
 
Afmetingen
De tuin mag maximaal 1,5 stoeptegel diep (vanaf de gevel) zijn. Voorwaarde daarbij is dat er een stoep van minimaal 1,20 meter overblijft. 
De geveltuin kunt u zo breed maken als u zelf wilt. Een piepklein tuintje voor een klimplant is dus ook mogelijk.  
 
Aanvragen
De gemeente heeft geld ter beschikking gesteld voor maximaal 50 tuinen in de Duyfhuysbuurt. Alle bewoners ontvangen deze week (38) een informatieblad met aanvraagstrook in de brievenbus. 
 
Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de Duyfhuysbuurt