Berlage Burcht: Gaat het wel of niet gebeuren ?

Na lang gesteggel over de bouwvergunning lijkt er schot te komen in de ontwikkelingen aan de Berlagestraat / van Maasdijkstraat / Amsterdamsestraatweg. Hier is een bedrijfspand dat vroeger in gebruik was als groothandel voor levensmiddelen en later voor bouwmaterialen. Vele discussies zijn er geweest over verschillende onderwerpen zoals de bouwhoogte, het bestemmingsplan, de gebruikte ruimte, het aantal parkeerplekken en de locatie van parkeerplekken. Nu lijkt het toch dat er 80 mini appartementen gaan komen op deze locatie maar over parkeerplekken zijn de laatste woorden nog niet gevallen. Hoeveel er zullen komen en waar is nog onbekend. 

De intentie van de projectontwikkelaar om geen parkeerplaatsen op eigen grond te realiseren is iets wat niet gebruikelijk is in Noordwest tegenwoordig. De ruimte is al schaars en met 80 appartementen zou je je af kunnen vragen wat de gevolgens zijn als je nog geen 20 parkeerplaatsen wilt maken, naast een winkelcentrum en een moskee waar beide al lange tijd een parkeerproblematiek geldt.

We zijn benieuwd naar het definitieve bouwplan. Inmiddels staat er al wel een hoop informatie op de website van de projectontwikkelaar

De bouwvergunning is verleend op 3-9-2008 en is onherroepelijk op 17-10-2008 (tot deze datum kan men bezwaren indienen). Betreft de aanvraag BV2071842 (bouwen van 80 appartementen) aan de Berlagestraat. Als u dus bezwaar heeft tegen dit plan kunt u dat nog kenbaar maken bij de gemeente.