Amsterdamsestraatweg 200 jaar

asw 200 jaarDe Amsterdamsestraatweg bestaat dit jaar 200 jaar en dat wordt gevierd. Op zaterdag 14 januari om 12.00 uur wordt het startschot gegeven voor een jaar lang activiteiten. Burgemeester Wolfsen en Napoleon hijsen samen de jubileumvlag, het speciaal gecomponeerde lied “De Straatweg” door Herman Pouderoyen wordt live gezongen en de winkels houden Open Deuren Dag. 
 
Napoleon gaf 200 jaar geleden de opdracht voor de aanleg van de Amsterdamsestraatweg, inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige winkelstraat van het Paardenveld tot Zuilen. Op 14 januari komt Napoleon weer tot leven en komt met zijn gevolg om 12.00 uur te paard aan. Ter hoogte van de Plantage overhandigt hij de jubileumvlag aan Burgemeester Aleid Wolfsen. Samen hijsen ze de vlag en geven daarmee het startsein van een jaar lang feest. De burgemeester reikt ook het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uit, een certificaat voor de aanpak van een schone en veilige Amsterdamsestraatweg.

Het gezelschap reist vervolgens met koetsen en paarden verder naar het Museum van Zuilen (Amsterdamsestraatweg 569). Hier wordt een tweede vlag gehesen en opent de burgemeester om 13.00 uur de expositie over 200 jaar Amsterdamsestraatweg.
 
Zanger Herman Pouderoyen en rappers Jae, Ta Mère en Tivo hebben een lied opgenomen over de Amsterdamsestraatweg. Zij treden rond 12.00 uur ter hoogte van de Plantage live op met ‘De Straatweg’. De cd-single is op 14 januari in de winkels verkrijgbaar bij besteding van 15 euro, zolang de voorraad strekt. 
 
In de vele winkels en restaurants langs de hele Amsterdamsestraatweg worden de bezoekers in het zonnetje gezet. Overal zijn er cadeautjes, workshops, hapjes en drankjes, speciale kortingen, live optredens en proeverijen. Een greep uit het aanbod: Dirk Witte Muziekinstrumenten laat een band optreden, Café Nejma schenkt authentieke Marokkaanse muntthee, Bakkerij Steentjes geeft een rondleiding door de bakkerij, de Thuiszorgwinkel meet uw bloeddruk en vetpercentage en John Freriks Autoaccessoires toont een gigantische wagen gevuld met speakers en plasmaschermen. En de oliebollenkraam komt 14 januari speciaal een dagje terug naar de Straatweg.
 
Zie ook het verslag op De Nieuwe Utrechter ,de foto’s van Ramon Mosterd en het verslag van de zuilense bloggerIdol Mind.